Veelgestelde Vragen

Heeft u een vraag over levertijden? Lees eerst deze FAQ!

Langere Levertijden

Op dit moment hebben we te maken met verschillende aspecten die onze levertijd beïnvloeden:

COVID-19 - Aanvoer gaat trager en onregelmatig

Brexit / EU-Wetgeving – We krijgen een groot deel van onze bestellingen geleverd van uit het Verenigd Koninkrijk.

Per 1 juli zijn de inklaring procedures voor buiten de EU veranderd. Deze verandering zorgt er voor dat onze vervoerder UPS de hele procedure opnieuw moet ingeregelen.

Hierdoor is veel onduidelijkheid over de levertijden van onze leverancier naar Nederland. In sommige gevallen blijven leveringen lang liggen bij de Douane.

Alle betrokken partijen doen er alles aan om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten verlopen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Door deze factoren duurt het nu gemiddeld tussen de 3-8 werkdagen om uw bestelling te verzenden. Dit komt doordat onze voorraad in verschillende magazijnen ligt. Als een artikel “op voorraad” staat op onze website, dan is dat artikel in één van de magazijnen. Artikelen van verschillende magazijnen moeten verzonden worden als één pakket dat kost op dit moment extra tijd. Met name de artikelen uit het UK magazijn is een probleem. Helaas kunnen wij niet aangeven welke artikelen dit betreft.

Eenmaal door ons verzonden kan het soms tot 2 dagen duren voordat de track-en-trace code werkt en u het pakket kan volgen, daarna volgt de werkelijke levering wat ook nog 2 dagen extra kan duren.

Gelukkig gaat het ook heel vaak gewoon goed, maar dit komt toch bij 20% van de bestellingen voor. Bij chemische producten zat al een verwerkingsvertraging, deze vertraging blijft en komt boven op de overige vertragingen.

Het is momenteel druk bij onze klantenservice en we krijgen veel vragen over de status van bestellingen. Wij verzoeken u pas na 8 werkdagen contact met ons op te nemen over de status van uw bestelling. Mocht er iets fout gaan met uw bestelling, dan nemen we altijd contact met u op en zoeken we samen naar een oplossing.

Leveringen

Bestelling

Verzending

Click and Collect

Vanaf nu is het weer mogelijk om uw bestelling bij de winkel op te halen. Kies de optie "ophalen in Assen" en bespaar op kleine bestelling de verzendkosten.

Ondersteuning en advies

Ruilen en retourneren

Garantie

Mijn account

Betaling